All posts by admin

nLink’s mobile drilling robot

Eliminating concrete dust, while making electricians and plumbers more effective improves the work environment greatly on large construction sites. The robot system can be used with or without BIM in different modes suited for various tasks.The Mobile Drilling Robot will greatly reduce Work-Related Musculoskeletal Disorders (WMSD). Pain from this is the complaint most frequently reported in health interview surveys, according to the European Commission. These medical conditions lead to high costs for both the businesses, and the society they operate in.

Institute of Medicine in the US, estimates the economic burden of WMSDs, as measured by compensation costs, lost wages, and lost productivity, are between €35 and €42 billion annually.

This robot system truly is the Construction workers best friend ™

Image gallery

Mac og video

Løsningen er enkel for video på web med HTML5, problemet er at det ikke alltid er riktig satt opp. Den kan være satt opp til å velge flash, men kan levere HTML5 som maskinen støtter.
Vi blir bedt om å  installere Silverlight i stedet for å spille av i HTML5.  I andre tilfeller er websidene avhengig av f. eks Flash for å fungere. Lenge var løsningen å bruke Chrome fordi den har innebygget støtte for Flash, men med bruk av HTML5 går det langt bedre. Flere har endt opp med 3, 4, 5 og fler programmer som rett og slett er unødvendige i det daglige.

Hadde selv problemer? med NrK Web TV, men med riktig https://tv.nrk.no/innstillinger

HTML5-avspiller med HLS” fungerer det fint.

TV spilles i Safari på Mac OSX 10.10 eller nyere (Yosemite) naturlig uten tillegg.

Netflix, youtube m.fl har også fått til dette.
Flash og java programvare er ikke lenger nødvendig.  🙂
Nye Macbrukere kommer til en maskin uten Adobe Acrobat, Flash, Chrome, eller  Java, mens godt brukte macer kan flere av disse programmene installert.
Tilfredsstiller du derfor kravene til siste OS så er det en fin anledning til å få mere diskplass og et enklere liv.
Her er en genial test på hva nettleseren støtter:
Til videre testing:

Elektronisk signatur

Er det virkelig deg, er du den du sier du er? I mange tilfeller skal vi legitimere oss og løsningene er mange. I forbindelse med budrunder på bolig er det lansert flere skrekkelige eksempler på elektronisk budgivning der vi skal ta bilde av legitimasjon, underskrift og skrive inn mye informasjon som burde være unødvendig.

Signant har enkle løsninger basert på bankID for å signere dokumenter.  Kjekt når møtet holdes på Internet og deltagerne befinner seg på forskjellige steder.

 

 

Det er dessverre stadig meglere som har “Gi bud” funksjonalitet, men som skal ha lastet opp bilde av legitimasjon og flere detaljer.

Problemet er jo løst med bankID!

Som boligselger gjør man lurt i å velge en megler som bruker bankID og ikke hjemmeløsninger med usikker håndtering av persondata.

 

Linfrøvelling

En god oppskrift på velling  til syke oa består av

1 skje med malt linfrø
1 skje med malt rugmel
1 ltr melk

Sukker salt e.  behov

Det hele jevnes godt ut i gryten og kokes til den har en passelig konsistens.

Kjøper du hele linfrø kan de kjøres igjennom en rengjort kaffekvern.

Knekkebrød

2 dl sammalt rug, finmalt
2 dl solsikkekjerner
2 dl sesamfrø
3 dl havregryn
2 dl linfrø
2,5 dl havrekli, eller hvete
2 ts salt
7 dl vann

Bland alt det tørre, tilsett vann. Rør til grøt, spre på bakepapir. (gjerne m litt vann på hendene). Del opp i ruter og stek i 1 time på 160 grader. Varmluft! 🙂